Fajne te autobusy. O ile jakoś nie jestem przekonany do mody na elektryki (za kilka lat będzie problem z krótko trzymającymi bateriami), to cieszę się że w końcu na piotrkowskich ulicach zawitają nowe autobusy. Te obecne MAN-y też są spoko, może nie najnowsze, ale całkiem ładnie utrzymane. Szkoda, że rozkłady jazdy niekoniecznie pasują do oczekiwań mieszkańców... no ale może w przyszłości komunikacja miejska będzie bardziej konkurencyjna dla prywatnych aut.
A dlaczego w sprawie komunikacji miejskiej wypowiada się dyrektor ZDiUMu a nie Prezes MZK w Piotrkowie?
Nie wiem po co w Piotrkowie autobusy z 3 drzwiami, skoro niektórym kierowcom nie chce się otwierać tych ostatnich. Kiedyś chciałem wysiąść ostatnimi drzwiami i pomimo, że naciskałem guzik drzwi pozostały zamknięte. Kiedy zwróciłem uwagę kierowcy, że przecież widział, że chcę tamtędy wysiąść rozbrajająco stwierdził, że przecież otwarte są drugie i mogę wysiąść drugimi. Niestety jest pewna grupka mało kulturalnych kierowców. Kto jeździ ten wie, który kierowca jest kulturalny i dobrze wykonuje swoją pracę, a którzy niestety nie powinni się tym zajmować. I uwaga. W sprawie niekulturalnych nie ma sensu pisać żadnych skarg. Kiedyś napisałem skargę na kierowcę, który rozmawiał przez telefon podczas jazdy. I to nie że po prostu rozmawiał, ale tak się zagadał, ze ominął przystanek i starszy pan musiał wysiąść w zaspę, bo to zima była. Gdy mu zwróciłem uwagę, że podczas jazdy się nie rozmawia bezczelnie twierdził, że wcale nie rozmawia, pomimo, że nieporadnie próbował ukryć telefon. Gdy po raz kolejny gadał i po raz kolejny zwróciłem mu uwagę ten o dziwo się zastosował do tego, zatrzymał się na przystanku i przez dłuższą chwilę po prostu rozmawiał sobie przez telefon pomimo, że już miał dobrych kilka minut opóźnienia, a pech chciał, że w tym dniu wyjątkowo się bardzo śpieszyłem. Później jeszcze raz wyjął telefon i bezczelnie rozmawiał. Więc opisałem tą sytuację i wysłałem skargę do MZK.... na którą nikt nie raczył nawet odpisać, że przepraszają, albo że mają mnie w d... Po prostu nic.
Zamość to jest Miasto.
Dzisiaj Prezydent Zamościa w TVN 24 o 18.00 stwierdził, że Zamościowi jest obojętne czy dostanie dotację z Unii czy nie dostanie. Ponadto stwierdził, że dla mieszkańców ważniejszy jest zakaz LBGT a "pieniądze to rzecz nabyta"
Rodzi się pytanie dlaczego My, Miasto Piotrków Trybunalski nie mamy takiego Włodarza który potrafi tak gospodarować aby mieć tyle kasy, że kilkanaście milionów w lewo czy w prawo to nic strasznego.
Ile było by "elektryków" i oczywiście bezpłatne przejazdy ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!